KARTOFFELRÖSTI MED VARMRØGET LAKS OG RYGEOST
NEM OPSKRIFT PÅ RØSTI AF KARTOFFEL MED LÆKKER LAKS OG RYGEOST. SERVER DE SPRØDE KARTOFFELRØSTI SOM TILBEHØR TIL AFTENSMADEN ELLER EN SNACK TIL MADPAKKEN. DET ELSKER BÅDE BØRN OG VOKSNE!
Ingredienser ( 15 stk. )
Røsti
- 400 g bagekartoffel, skrællet vægt
- 1 løg
- 1 æg
- Salt
- Peber
- Olie til stegning
Rygeostcreme
- 100 g rygeost
- 75 g creme fraiche 9 eller 18 %
- 1 spsk hakket dild
- Salt
- Peber
Topping
- 125 g varmrøget laks
- 2 radiser
- Purløg
SÅDAN GØR DU
- Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Pil løget og riv også det på den grove side af rivejernet. Du kan også bruge en foodprocessor til at rive både kartofler og løg på.
- Kom de revne kartofler og løg i et rent viskestykke og pres så meget væske ud af som du kan.
- Kom de revne kartofler og løg i en skål og bland sammen med æg, salt og peber.
- Varm en pande op med lidt olie og steg små kartoffelrösti på panden. Form cirka 1 spsk af massen i hånden og tryk den flad på panden. Steg på begge sider indtil den er gyldenbrun og let sprød. Det tager cirka 10 minutter i alt.
- Rør en dressing sammen af rygeost, creme fraiche, hakket dild, peber (og evt. salt – smag på den først)
- Skær radiser i tynde skiver og hak purløg.
- Kom så lidt varmrøget laks oven på hver røsti, dernæst en klat dressing og pynt så med radiser og purløg.
Opskriften er udviklet i samarbejde med LOUISESMADBLOG.