Kyllingesalat à la Caesar med sprøde osteflager og hjemmelavede croutoner

RESTER FRA GÅRSDAGENS KYLLING GØR SIG GODT I DENNE FRISKE OG SMAGFULDE KYLLINGESALAT MED CREMET DRESSING OG SPRØDE OSTEFLAGER. 

Ingredienser ( 2 personer )

INGREDIENSER TIL SALATEN

  • Rester fra min. en halv grillet kylling – plukket i mindre stykker
  • 1 romainesalat, skåret i mundrette stykker
  • Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

HJEMMELAVEDE CROUTONER

  • Ca. 100 g daggammelt brød i tern
  • 1 spsk. smør
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 2 friske timianstilke

SPRØDE OSTEFLAGER

  • Friskrevet vesterhavsost (eller anden hård ost efter eget ønske)
  • Rosa peber

DRESSING MED RYGEOST OG ESTRAGON

  • 1 dl græsk-inspireret yoghurt
  • 1 dl creme fraiche (18 %)
  • 1 spsk. fynsk rygeost
  • 2 spsk finthakket frisk estragon
  • Salt og peber, efter smag

SÅDAN GØR DU

  • Bland romainesalaten med kylling, olivenolie, salt, og peber.
  • Sæt til side, mens du laver croutoner og dine osteflager.
  • Smelt smørret til croutonerne på en pande sammen med hvidløg og timian.
  • Tilsæt brødtern og rist dem sprøde og gyldne.
  • Lad croutonerne køle af på køkkenrulle.
  • Riv herefter din vesterhavsost fint og bland med lidt peber.
  • Fordel et tyndt lag af osteblandingen på en pande.
  • Varm langsomt op og steg ved lav varme, til osten smelter og bliver gylden og sprød.
  • Lad flagerne køle af og knæk i mindre stykker.
  • Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
  • Smag til med salt, peber og evt. ekstra estragon.
  • Til sidst, mixes dressingen i din skål med kyllingesalaten og drys de sprøde osteflager udover.
  • Server med dressingen til.  

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Casper Sobczyk.