Spaghetti- og kødsovskugler med sprød panering og cremet dip
OH MY GOD! NÅR FØRST DU HAR PRØVET DE HER BANDITTER ÉN GANG, SÅ VIL DU SØRGE FOR ALTID AT HAVE EN REST SPAGHETTI OG KØDSOVS TIL OVERS, HVER GANG DU HAR FÅET DET!
Ingredienser
INGREDIENSER TIL KUGLERNE
- 200 g rester af spaghetti med kødsovs
- 85 g revet ost, gerne mozzarella
- Evt. lidt mel, hvis massen er for våd
PANERING
- Olie til friturestegning
- 100 g mel
- 100 g panko rasp (eller alm. rasp)
- 4 æg, piskede
CREME FRAICHE- OG YOGHURTDIP
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 dl creme fraiche
- 1 spsk friskhakket persille
- 1 fed hvidløg, fint hakket
SÅDAN GØR DU
- Skær din resteblanding af pasta med kødsovs ud i mindre stykker, så stykkerne af pasta ikke er for lange
- Bland det herefter i en skål med den revne ost og evt. lidt mel, hvis blandingen er for fugtig.
- Form små kugler på størrelse med en 5-krone.
- Sæt kuglerne på køl i ca. 15 minutter, så de sætter sig.
- Kom mel, piskede æg og panko i hver deres skål.
- Vend kuglerne først i mel, derefter i æg og til sidst i panko.
- Varm olie op til ca. 175°C i en frituregryde eller dyb pande.
- Fritér kuglerne til de er gyldne og sprøde.
- Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Bland alle ingredienserne til dippen sammen og server den til de sprøde kugler.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Casper Sobczyk.