Sprøde forårsruller med kartofler, grønt og kylling med en krydderurtedip
Hvis du har nogle forskellige grøntsagsrester og måske noget kylling til overs fra dagen før, så kan det hele nemt få nyt liv, som fyld i et par velsmagende, hjemmelavede forårsruller. Og med den tilhørende krydderurtedip, går det hele bare op i en højere enhed!
Ingredienser ( 8 store )
FORÅRSRULLER
- 1 pakke forårsrullepapir
- 500 g forkogte kartofler (fx rester fra dagen før)
- 250 g tilberedt kylling (fx rester fra dagen før)
- 250 g blandet grønt (fx rester fra dagen før)
- 2 fed revet hvidløg
- 1 løg i små tern
- 2 del revet ost efter eget valg
- 50 ml fløde
- 1/2 tsk stødt korianderfrø
- 1 tsk paprika
- 1 tsk karry
- 4 spsk tomatpure
- Chili, salt og peber
- Olie til stegning
- Mel (bruges til melklister til at lukke forårsrullerne)
KRYDDERURTEDIP
- 3 dl creme fraiche
- 2 dl kefir
- 5 spsk hakket koriander
- 5 spsk hakket persille
- 2 spsk hakket purløg
- 2 spsk hakket mynte
- Salt og peber
SÅDAN GØR DU:
- Mos kartoflerne groft.
- Skær kylling og grønt i passende stykker (ca 1x1 cm).
- Kom det hele op i en skål, og bland sammen med revet hvidløg, finthakket løg, revet ost, paprika, karry, stødt korianderfrø, tomatpure.
- Smag det til med chili, salt og peber. Rør det hele godt sammen.
- Pak kartoffelmassen ind i forårsrullepapir og luk pakkerne godt til ved hjælp af melklister (mel blandet med lidt vand i en lille skål, som fungerer som lim til at holde forårsrullerne lukket).
- Forårsrullerne kan foldes som ruller eller som samosaer, som er en trekantet form. Prøv dig frem og se, hvad du foretrækker.
- Varm olien op - den skal være mellem 165-185 grader, når du steger forårsrullerne deri.
- Ingredienserne til krydderurtedippen hakkes, mens du steger forårsrullerne - og alle ingredienserne blandes sammen.
- Velbekomme!
Opskriften er udviklet i samarbejde Dak Wichangoen.