SPRØDE PITACHIPS MED EN CREMET SQUASHTZATZIKI-DIP
HAR DU NOGENSINDE PRØVET AT ERSTATTE AGURK MED SQUASH I DIN TZATZIKI? ELLERS KAN VI KUN ANBEFALE DIG AT PRØVE DET MED DEN HER NEMME OPSKRIFT. DET GENIALE ER, AT DU KAN BRUGE OVERSKYDENDE PITABRØD OG DERMED MINDSKE MADSPILD - OG SÅ HAR DU EN NEM SNACK ELLER HURTIGT TILBEHØR TIL TAPAS!
Ingredienser ( 2-4 pers. - alt efter hvor snack-sultne I er )
Pitachips
- 2 pitabrød
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. tørret oregano
- Flagesalt
Squashtzatziki-dip
- 1 mellem størrelse squash, ca. 200-250 g
- 200 g græsk yoghurt, 2% eller 10 %
- 1 fed hvidløg, presset
- 2 spsk.olivenolie
- Salt og peber
- Sorte oliven
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Skær pitabrødene ud i små trekanter, læg dem på en beklædt bageplade og pensl med olivenolie. Krydr med oregano og salt. Bag dem sprøde og gyldne i ca. 7-8 minutter.
- Riv squashen fint. Dræn for væske og vend sammen med græsk yoghurt, hvidløg og olivenolie. Smag til med salt og peber.
- Anret på en tallerken og top med en god olivenolie og sorte oliven. Servér med de sprøde pitachips.
Opskriften er udviklet i samarbejde med marialottes.dk (FØLG EVT. HENDES INSTAGRAM-PROFIL HER)
Prøv også de her mættende 'crepes' med lækker smeltet ost og skinke!