Stegt kylling i cremet svampesauce
HER FÅR DU EN NEM OG LÆKKER OPSKRIFT, DER ER HURTIG AT LAVE! DET ER EN OPLAGT RET TIL AFTENSMADEN I EN TRAVL HVERDAG. OG SÅ ER DEN FYLDT MED LÆKRE RÅVARER, DER GØR RETTEN BLØD, LÆKKER OG CREMET! SERVER DEN FOR EKSEMPEL MED DIN FAVORIT PASTA, RIS ELLER EN GOD MOS TIL.
Ingredienser ( 4 portioner )
stegt kylling
- 4 kyllingebryster, ca 500 g
- 1 dl hvedemel
- 30 g smør
- 2-3 spsk olie
- Salt og peber
Cremet svampesauce med fløde
- 400 g brune champignon, skåret i skiver
- 1 lille løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 2,5 dl piskefløde
- 1,5 dl hvidvin eller kyllingebouillon
- 1,5 tsk dijonsennep
- 60 g hård gul ost, fintrevet
- Salt og peber
- Evt. citron hvis du bruger bouillon
- Persille og forårsløg til toppen
SÅDAN GØR DU
- Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og vend dem derefter i hvedemel.
- Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, og steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider. Læg kylling til side på en tallerken med staniol over.
- Skru godt op for varmen, og steg svampene af til de er gyldne og har smidt væden.
- Tilsæt løg og hvidløg og skru ned til middel varme. Lad det stege med til løgene er klare. Krydr med salt og peber.
- Hæld hvidvin eller bouillon over, og lad det koge ind i 3-4 minutter.
Bruger du bouillon, skal du smage saucen til med en smule citron til sidst. - Tilsæt dijonsennep, fløde og parmesan, og lad saucen simre i 5 minutter.
Smag til med salt og peber. - Læg kyllingebrysterne tilbage i saucen og varm med et par minutter, – drys med persille og forårsløg og server med f.eks. pasta, ris, kartofler eller en god mos.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Gourministeriet.