Ingredienser ( 4 personer )

Tilbehør

  • 1 kg aspargeskartofler
  • 400 g frisk spinat
  • 1 spsk rapsolie, til stegning
  • 1 citron, skåret i både
  • Frisk dild, hakket

Dildcreme

  • 2 dl creme fraiche 6%
  • 0,5 dl mayonnaise
  • 1 spsk mælk
  • 1 tsk citronskal, fintrevet
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 ½ spsk kapers, hakkede
  • 1 bdt. frisk dild, hakket fint
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk sød sennep

Fisk

  • 600 g torskefilet eller -loins
  • 1 spsk. rapsolie, til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Kartofler

  1. Kartoflerne koges i saltet vand i ca. 15 minutter, eller til de er møre.
  2.  Skindet pilles efterfølgende af før servering. Mens kartoflerne koger, tilberedes restenaf retten.
  3. Spinaten svitses i olie i en gryde ved middelhøj varme til den falder sammen.Efterfølgende lægges spinaten til afdrypning i en si indtil servering.


Dildcreme

  1. Alle ingredienser til dildcremen blandes sammen i en skål og smages til.
  2. Cremen sættes på køl indtil servering.

 

Fisk

  1. Fisken krydres med salt og peber, og steges på en middelvarm pande i olie ca. 1,5 minut på hver side eller til den begynder at flage i kødet.
  2. Torsken stilles til siden og trækker i 2 minutter inden servering.
  3. Server den stegte torsk ovenpå spinaten sammen med kogte kartofler og dildcreme til. Pynt med lidt hakket dild, og server med citronbåde.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Mad for madelskere

Prøv også denne lækre svamperisotto!