Ingredienser ( 4 personer )
Tilbehør
- 1 kg aspargeskartofler
- 400 g frisk spinat
- 1 spsk rapsolie, til stegning
- 1 citron, skåret i både
- Frisk dild, hakket
Dildcreme
- 2 dl creme fraiche 6%
- 0,5 dl mayonnaise
- 1 spsk mælk
- 1 tsk citronskal, fintrevet
- 1 tsk citronsaft
- 1 ½ spsk kapers, hakkede
- 1 bdt. frisk dild, hakket fint
- ½ tsk salt
- ½ tsk sukker
- ½ tsk sød sennep
Fisk
- 600 g torskefilet eller -loins
- 1 spsk. rapsolie, til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du:
Kartofler
- Kartoflerne koges i saltet vand i ca. 15 minutter, eller til de er møre.
- Skindet pilles efterfølgende af før servering. Mens kartoflerne koger, tilberedes restenaf retten.
- Spinaten svitses i olie i en gryde ved middelhøj varme til den falder sammen.Efterfølgende lægges spinaten til afdrypning i en si indtil servering.
Dildcreme
- Alle ingredienser til dildcremen blandes sammen i en skål og smages til.
- Cremen sættes på køl indtil servering.
Fisk
- Fisken krydres med salt og peber, og steges på en middelvarm pande i olie ca. 1,5 minut på hver side eller til den begynder at flage i kødet.
- Torsken stilles til siden og trækker i 2 minutter inden servering.
- Server den stegte torsk ovenpå spinaten sammen med kogte kartofler og dildcreme til. Pynt med lidt hakket dild, og server med citronbåde.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Mad for madelskere
Prøv også denne lækre svamperisotto!