Suppe med bønner, gulerødder, squash og grisekød
SUPPE FÅS I MANGE AFSKYGNINGER, OG DET ER EN GOD MÅDE AT FÅ SPIST EN MASSE GRØNT PÅ! DENNE SUPPE ER FYLDT MED BL.A. BØNNER, SQUASH, GULERØDDER OG GRISEKØD - OG SÅ KAN DEN MED FORDEL TOPPES MED SKYR OG FRISKE KRYDDERURTER FOR AT GIVE DET SIDSTE TOUCH. HVIS MAN ØNSKER EN VEGETARISK UDGAVE, KAN MAN SAGTENS UNDLADE KØDET OG I STEDET TILSÆTTE DOBBELT SÅ MANGE BØNNER (ELLER ANDRE FAVORITGRØNTSAGER).
Ingredienser ( 3 portioner )
- 1 løg, hk fint
- 2 gulerødder, skrællet og skåret i skiver
- 2 stængler bladselleri, hk fint
- 2 fed hvidløg, hk fint
- 300 g hk grisekød
- 2 ds hakket tomat
- 400 g røde kidneybønner, drænede
- 1 squash, skåret i mindre tern
- Olie til stegning
- 2 tsk. allround krydderi
- Salt og peber
- 0,5 liter vand
- 1 oksebouillon terning
- 200 g kogt pasta (gerne fuldkorn)
- Evt. kulør
- Til servering: Skyr og friske krydderurter
SÅDAN GØR DU
- Steg løg og bladselleri i en gryde med olie v. middelvarme i ca. 5 min
- Tilsæt kødet og steg til det er gennemstegt
- Herefter kommes gulerødder, hvidløg, allround krydderi, bouillon, squash, dåsetomat, røde kidneybønner og vand i
- Lad simre i ca. 15-20 minutter
- Smag til med salt og peber, tilsæt evt. kulør
- Kom pastaen i
- Servér med en klat skyr og evt. friske krydderurter
Opskriften er udviklet i samarbejde med madmusen.