Suppe med bønner, gulerødder, squash og grisekød

SUPPE FÅS I MANGE AFSKYGNINGER, OG DET ER EN GOD MÅDE AT FÅ SPIST EN MASSE GRØNT PÅ! DENNE SUPPE ER FYLDT MED BL.A. BØNNER, SQUASH, GULERØDDER OG GRISEKØD - OG SÅ KAN DEN MED FORDEL TOPPES MED SKYR OG FRISKE KRYDDERURTER FOR AT GIVE DET SIDSTE TOUCH. HVIS MAN ØNSKER EN VEGETARISK UDGAVE, KAN MAN SAGTENS UNDLADE KØDET OG I STEDET TILSÆTTE DOBBELT SÅ MANGE BØNNER (ELLER ANDRE FAVORITGRØNTSAGER). 

Ingredienser ( 3 portioner )

  • 1 løg, hk fint
  • 2 gulerødder, skrællet og skåret i skiver
  • 2 stængler bladselleri, hk fint
  • 2 fed hvidløg, hk fint
  • 300 g hk grisekød
  • 2 ds hakket tomat
  • 400 g røde kidneybønner, drænede
  • 1 squash, skåret i mindre tern
  • Olie til stegning
  • 2 tsk. allround krydderi
  • Salt og peber
  • 0,5 liter vand
  • 1 oksebouillon terning
  • 200 g kogt pasta (gerne fuldkorn)
  • Evt. kulør
  • Til servering: Skyr og friske krydderurter

SÅDAN GØR DU

  1. Steg løg og bladselleri i en gryde med olie v. middelvarme i ca. 5 min
  2. Tilsæt kødet og steg til det er gennemstegt
  3. Herefter kommes gulerødder, hvidløg, allround krydderi, bouillon, squash, dåsetomat, røde kidneybønner og vand i
  4. Lad simre i ca. 15-20 minutter
  5. Smag til med salt og peber, tilsæt evt. kulør
  6. Kom pastaen i
  7. Servér med en klat skyr og evt. friske krydderurter

Opskriften er udviklet i samarbejde med madmusen.