TARTELETTER MED ASPARGES, ÆRTER OG SPINAT
SPRØDE TARTELETTER FYLDT MED DE BEDSTE GRØNTSAGER. HER ER EN NEM OG LÆKKER OPSKRIFT PÅ TARTELETTER MED GRØNTSAGSFYLD.
Tilberedningstid: 45 minutter
Ingredienser ( 4 portioner )
- 50 g smør
- 50 g mel
- 1/2 liter mælk
- 1 knsp. revet muskatnød
- 1 lys bouillonterning (kylling eller grønsag)
- Salt og peber
- 500 g friske hvide og grønne asparges
- 250 g fine ærter, gerne optøede fra frost
- 250 g friske spinatblade
- 2 spsk. friskhakkede krydderurter fx persille, basilikum eller dild
Til servering
- 10 tarteletskaller
- Evt. 100 g revet hård ost
SÅDAN GØR DU:
- Smelt smør i en gryde og pisk melet i, til der ikke er melklumper i.
- Lun mælken og pisk den i melblandingen. Bliv ved med at piske til blandingen koger.
- Tilsæt bouillon og lad den simre under hyppig omrøring i 5 minutter.
- Smag til med salt, peber og revet muskat.
- Skræl de hvide asparges og knæk bunden af de grønne.
- Skær dem i 2 cm stykker og kog dem 2 min. i saltet vand.
- Afkøl dem straks i isvand. Så beholder de sprødheden.
- Behold kogevandet og giv spinat og ærter et hurtigt opkog.
- Vend ærter, spinat og asparges i saucen.
- Lad det simre i 5 minutter og vend de hakkede krydderurter i.
- Lun tarteletskallerne i ovnen og fordel fyldet i dem. Top evt. med revet hård ost ved servering.