Fransk inspireret crepé - boghvedepandekager med ost, skinke og spinat

Mangler du inspiration til en nem og lækker frokost? Så skal du prøve disse lækre boghvedepandekager. De minder rigtig meget en fransk crepé, som er en pandekage med fyld. De er super nemme og hurtige at lave, og så tager de nærmest en med til Frankrig. Et godt tip er, at dejen sagtens kan holde sig på køl et par dage - og så har du lækker frokost til flere dage.

 

Det skal du bruge til 4 personer

300 g boghvedemel

2 æg

1 tsk flagesalt

5 + 0,5dl minimælk (eller letmælk)

150 g revet mozzarella

50 g babyspinat

100 g kogt skinke

1 lille håndfuld purløg

Salt & peber

 

Sådan gør du

  1. Sigt boghvedemel i en skål, tilsæt æg og rør det sammen. Tilsæt salt og mælk og pisk det sammen til en jævn dej. Lad dejen hvilke 30 minutter på køkkenbordet.
  2. Rør den sidste 1/2 dl mælk i dejen, og steg nu pandekagerne på en middelvarm pande i et par minutter på hver side.
  3. Fordel lidt ost på den lune pandekage, top med lidt spinat og skinke skåret i skiver. Fold kanterne op om fyldet og servér med lidt fintsnittet purløg. Krydr med salt og peber.

Tip! Det er lækkert med en lille grøn salat on the side. Velbekomme!

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med marialottesdk (følg EVT. hendes Instagram-profil her)

 

Prøv også de cremede 'overnight oats' med kanel og æble!

Prøv også