Cremet svamperisotto med spinat

Risotto er en skøn klassisk italiensk ret, der både er fyldig, cremet og mættende. Denne svamperisotto er en nem og grøn hverdagsret uden kød, men med en masse fylde og god smag! Den er nem at lave, og så smager den himmelsk!

 

Det skal du bruge (til 2 personer)

  • 200 g brune champignon

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 løg

  • 2 kviste timian

  • 150 g risottoris

  • 1 dl hvidvin

  • 800 ml grøntsagsbouillon

  • 30 g fast modnet ost

  • 75 g frisk spinat

  • Salt og friskkværnet peber

     

 

Sådan gør du

  1. Skær champignon i kvarte, snit løg og timian fint. Steg svampe gyldne i 2 spsk olie. Kom løg og timian ved og steg med i 1-2 minutter. Tilsæt risottoris og steg dem med løgene et par minutter. 
  2. Tilsæt hvidvin og lad det fordampe under omrøring.  
  3. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen. Rør jævnligt, til risottorisene er ved at være færdigkogte, men stadig har lidt bid – det tager ca. 20 minutter. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dine ris suger meget. 
  4. Tilsæt revet ost, spinat og svampene. Rør godt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Marialottes (følg EVT. hendes Instagram-profil her)

 

Prøv også denne lækre græskergryde!

Prøv også