Knasende, sprøde pitachips med en cremet dip i form af squashtzatziki

Har du nogensinde prøvet at erstatte agurk med squash i din tzatziki? Ellers kan vi kun anbefale dig at prøve det med den her nemme opskrift. Det geniale er, at du kan bruge overskydende pitabrød og dermed mindske madspild - og så har du en nem snack eller hurtigt tilbehør til tapas!

 

Det skal du bruge til 2-4 personer (alt efter hvor sultne I er og om det skal bruges som snack, tilbehør til tapas mv.)

Pitachips

2 pitabrød

2 spsk olivenolie

1 spsk tørret oregano

Flagesalt

 

Squashtzatziki

1 mellem størrelse squash, ca. 200-250 g

200 g græsk yoghurt, 2% eller 10 % 

1 fed hvidløg, presset

2 spsk olivenolie

salt og peber

Sorte oliven

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  2. Skær pitabrødene ud i små trekanter, læg dem på en beklædt bageplade og pensl med olivenolie. Krydr med oregano og salt. Bag dem sprøde og gyldne i ca. 7-8 minutter.
  3. Riv squashen fint. Dræn for væske og vend sammen med græsk yoghurt, hvidløg og olivenolie. Smag til med salt og peber.
  4. Anret på en tallerken og top med en god olivenolie og sorte oliven. Servér med de sprøde pitachips. 

 

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med marialottesdk (følg EVT. hendes Instagram-profil her)

 

Prøv også de her mættende Crêpes med lækkert fyld af smeltet ost og skinke!   

Prøv også