Asiatisk nudelsalat med satay

Med denne opskrift kommer du på en madrejse til Asien. Kombinationen af nudler, grøntsager og peanutsauce går perfekt sammen! Retten kan både laves varm og kold, og derfor er den perfekt til både aftensmad og madpakken dagen efter.

 

Det skal du bruge (6 portioner)

  • 350 g ægnudler  

  • 1 spidskål  

  • 1-2 rødløg 

  • 1 squash  

  • 2 gulerødder  

  • 3 dl minimælk  

  • 1 dl cremet peanutbutter 

  • 3 spsk soya

  • 1 spsk brun farin  

  • 1-2 tsk chiliflager  

  • 1 spsk majsstivelse 

  • Lime 

  • 6 æg  

  • 1 bundt forårsløg  

  • Saltede peanuts  

 

Sådan gør du

  1. Kog nudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem herefter under koldt vand.  

  2. Imens nudlerne koger, så snittes spidskål og rødløg i tynde strimler og gulerødder og squash rives.  

  3. Hak peanuts og forårsløg.  

  4. I en gryde koges æg i 6½ minut og herefter kommes de i koldt vand.  

  5. Kom mælk, peanutbutter, soya, brun farin og chiliflager i en gryde eller på en pande og lad det komme op og simre. Rør majsstivelse med lidt vand, så det er helt opløst. Kom lidt af mikset i saucen, imens den bobler og rør godt. Kom den ønskede mængde majsstivelse i, indtil det er en tyk sauce. 

  6. Vend alle grøntsagerne med nudler og saucen.  

  7. Servér nudelsalaten med de blødkogte æg, forårsløg, peanuts og evt. ekstra chiliflager samt ekstra lime. 

  8. Velbekomme. 

Tip: Skal retten nydes varm, så steg grøntsagerne, så de er varme og vend med sauce og varme nudler.  

 

 

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Onekitchen (følg EVT. hendes Instagram-profil her)

 

Prøv også en asiatisk red curry med tigerrejer!

Prøv også