Lækker mættende suppe med bønner, squash og grisekød

Suppe fås i mange afskygninger, og det er en god måde at få spist en masse grønt på! Denne suppe er fyldt med bl.a. bønner, squash, gulerødder og grisekød - og så kan den med fordel toppes med skyr og friske krydderurter for at give det sidste touch. Hvis man ønsker en vegetarisk udgave, kan man sagtens undlade kødet og i stedet tilsætte dobbelt så mange bønner (eller andre favoritgrøntsager). 

 

Det skal du bruge (til 3 personer)

  • 1 løg, hk fint
  • 2 gulerødder, skrællet og skåret i skiver
  • 2 stængler bladselleri, hk fint
  • 2 fed hvidløg, hk fint
  • 300 g hk grisekød
  • 2 ds hakket tomat
  • 400 g røde kidneybønner, drænede
  • 1 squash, skåret i mindre tern
  • Olie til stegning
  • 2 tsk allround krydderi
  • Salt og peber
  • 0,5 liter vand
  • 1 oksebouillon terning
  • 200 g kogt pasta (gerne fuldkorn)
  • Evt. kulør
  • Til servering: Skyr og friske krydderurter

 

Sådan gør du

  1. Steg løg og bladselleri i en gryde med olie v. middelvarme i ca. 5 min
  2. Tilsæt kødet og steg til det er gennemstegt
  3. Herefter kommes gulerødder, hvidløg, allround krydderi, bouillon, squash, dåsetomat, røde kidneybønner og vand i
  4. Lad simre i ca. 15-20 minutter
  5. Smag til med salt og peber, tilsæt evt. kulør
  6. Kom pastaen i
  7. Servér med en klat skyr og evt. friske krydderurter

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Madmusen (følg EVT. hendes Instagram-profil her)

 

Prøv også denne nudelsuppe med varme krydderier!

Prøv også