Tikka Masala - en indisk klassiker

Her får du den i en ren vegetarisk udgaver med kikærter i, som passer aldeles glimrende i retten og så fylder de godt i maven. Og så behøver den ikke at stå og simre i timevis, før den er klar. Så den er perfekt også som hverdagsmad!

 Det skal du bruge (til 4 pers)

6 tomater  

1 løg 

4 fed hvidløg  

2 cm ingefær   

1 spsk garam masala (indisk krydderi)

1½ tsk spidskommen 

1 tsk st. koriander  

½ tsk cayennepeber (kan undlades)  

½ tsk gurkemeje 

Rapsolie  

5 spsk koncentreret tomatpuré  

100 g usaltede cashewnødder (eller mandler) 

2 dåser drænede  kikærter  

3 dl yoghurt naturel  1,5 % 

50 ml fløde 38% 

Salt  

Raita: 

½ agurk 

2½ dl yoghurt naturel  1,5 % 

1 tsk spidskommen 

½ tsk st. koriander 

Salt  

Ris og persille til servering

 

Sådan gør du

  1. Skær agurk i mindre stykker og rør med yoghurt, krydderier og smag til med salt. Kom raitaen på køl.  

  2. Skær løg, hvidløg, tomater og ingefær i grove stykker.  

  3. På en pande tilføjes lidt olie samt garam masala, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber og gurkemeje. Steg krydderierne lidt før tomatpuréen røres i.  

  4. Kom nødder, løg, hvidløg, tomater og ingefær i og steg videre, indtil tomaterne er helt bløde.  

  5. Blend det hele med fx en stavblender og kom det tilbage på panden.

  6. Rør kikærter, yoghurt og fløde i. Varm retten godt op og smag godt til med salt.  

  7. Servér retten varm over ris med raitaen til og lidt persille over.  

     

Opskriften er udviklet i samarbejde med Onekitchen (følg EVT. hendes Instagram-profil her)

 

Prøv også denne 'red curry' med linser, tigerrejer og masser af andet godt! 

Prøv også